
Μυρτώ Τασιούλα
Καθηγήτρια χορού, χορογράφος, χορεύτρια
Η Μυρτώ Τασιούλα γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Ιωαννίνων και διπλωματούχος της Ανώτερης Επαγγελματικής Ιδιωτικής Σχολής Χορού της Ραλλού Μάνου, από όπου αποφοίτησε με άριστα το 2015. Σε μικρή ηλικία ξεκίνησε χορό στην σχολή χορού της Αριστέας Λίτου, η οποία αποτέλεσε για εκείνη πρότυπο και πηγή έμπνευσης για την μετέπειτα πορεία της στο χώρου του χορού, καθώς και μαθήματα πιάνου και θεωρίας στο Ηπειρωτικό Ωδείο Τσακάλωφ. Το 2015 συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τη σχολή χορού της Ραλλού Μάνου, στην οποία δίδασκε μπαλέτο και σύγχρονο χορό στο ερασιτεχνικό τμήμα έως το 2018. Παράλληλα εργαζόταν ως καθηγήτρια χορού και χορογράφος στα αγωνιστικά τμήματα του αθλητικού συλλόγου ρυθμικής γυμναστικής “Ολυμπιακός Ρυθμός” Αργυρούπολης.
Το 2016 συμμετείχε ως χορεύτρια στη μουσικοθεατρική παράσταση “Το πιο όμορφο τανγκό” σε σκηνοθεσία και χορογραφία της Σοφίας Σπυράτου, στις παραστάσεις της σχολής “Ραλλού Μάνου” και παρακολούθησε μαθήματα χορού στο “London Studio Center” στο Λονδίνο. Το 2017 δίδαξε χορό στο ανσάμπλ νεανίδων του Α.Π.Σ Ολυμπιακός Ρυθμός, κατά την διάρκεια προετοιμασίας του για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ρυθμικής στη Βουδαπέστη. Συμμετείχε χορευτικά με την ομάδα “On Move” στην 2η πλατφόρμα έκφρασης σύγχρονου χορού με το έργο “Fall” και επιπλέον παρακολούθησε μαθήματα χορού στη σχολή σύγχρονου χορού “The Place” στο Λονδίνο.
Το 2018 δίδαξε στην Εθνική Ομάδα Ελλάδος του ανσάμπλ γυναικών ρυθμικής γυμναστικής, κατά τη διάρκεια προετοιμασίας του για το 36ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής στη Σόφια της Βουλγαρίας και συμμετείχε για δεύτερη φορά με την ομάδα “On Move” στην 3η πλατφόρμα έκφρασης σύγχρονου χορού στο θέατρο ΠΚ με το έργο “Κορυφή”. Τον Σεπτέμβριο του 2018 πήγε στη Μαδρίτη της Ισπανίας, όπου έκανε μετεκπαίδευση στο σύγχρονο χορό, μέσω του προγράμματος Laboratorio 180º στη σχολή χορού Danza 180º. Συνεργάστηκε με τους εξής χορογράφους: Carla Diego – “At the same time”, Victoria Miranda – “Burned Society”, Mario Gonzalez – “Club”, Javier Guerrero – “Itsasoan” και Arnau Perez – “Just Kidding”.
Το Μάιο του 2019, με την ομάδα Laboratorio 180º παρουσίασαν τη χορογραφία του Mario Gonzalez “Shades” στο τηλεοπτικό χορευτικό πρόγραμμα της Ισπανίας “Fama a bailar”. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μπαλέτου, σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού, τεχνικής flying low, τεχνικής gaga, floorwork, jazz, funky jazz, tango, latin, pilates και yoga. Από τον Οκτώβριο του 2019 διδάσκει κίνηση και σύγχρονο χορό σε ηθοποιούς και αναλαμβάνει την κίνηση και τις χορογραφίες παραστάσεων, στο εργαστήρι της Θεατρικής Συμπαιγνίας στα Ιωάννινα.
Το 2021 συμμετείχε ως χορεύτρια, χορογράφος και ηθοποιός στη μουσικοθεατρική παράσταση “Σταχτοπούτα” σε σκηνοθεσία της Γιολάντας Καπέρδα και παραγωγή της Θεατρικής Συμπαιγνίας.
Το 2021 συμμετείχε ως χορεύτρια στη μεταπτυχιακή έρευνα της χορογράφου Ελεονώρας Ηλία, παρουσιάζοντας το έργο “The discreet charm of abandonment” και στη μουσικοχορευτική παράσταση “Echographia: Όταν ο ήχος γίνεται τοπίο” σε συνεργασία με τον μουσικό και συνθέτη Δημήτρη Μπασδάνη.
Από το καλοκαίρι του 2019 ξεκίνησε η συνεργασία της με την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού “Αριστέα Λίτου” ως καθηγήτρια κλασικού και σύγχρονου χορού και χορεύτρια.